Arkiv 2013

 

Arkiv 2013

Vi vil gratulere Tor-Anders Kristiansen fra Mysen (Anleggsgartner Trond Johnsrud, Skiptvedt i Østfold) og Carl-Henrik Gjelstad (Anleggsgartner Strandman AS i Vestfold) med en kjempeinnsats og flott 5. plass under World Skills Competition i London 2011.

Guttene konkurrerte mot 15 andre nasjoner. Mange av teamene har store ressurser til disposisjon, og har derfor hatt anledning til å bruke mer tid på trening og tilrettelegging i forkant av konkurransen enn vårt team har. Dette er derfor en kjempe flott prestasjon!

”Medal of Exellence”
I yrkes-VM er det også slik at hver enkelt deltaker på en måte konkurrerer mot seg selv. Dersom den enkelte deltaker i poengsammenregningen får mer enn 500 poeng, får de den såkalte ”Medal of Exellence”. Dette er en utmerkelse for spesiell flott kvalitetsmessig utført arbeid. Disse guttene oppnådde også denne prestisjefylte tittelen.

Se bl.a. oppslag og artikler i nettutgaven i Dagbladet mandag 10.10.2011, www.worldskillsnorway.no, www.hage.no, www.asak.no, film på You Tube.

WorldSkils 2011 i London
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
   
Sør-Trøndelag

Høsten 2011 etablerte SOA seg i Sør-Trøndelag

I samarbeid med Skjetlein ressurssenter tilbyr vi også praksiskandidatkurs på Skjetlein videregående skole denne høsten

Spansk flaggI begynnelsen av januar reiste to av våre lærlinger til byen Jerez de la Frontera i Sør-Spania. De skal først få spanskopplæring i 3-4 uker ved Sør-Spansk Språkskole, og deretter skal de jobbe på en golfbane i samme område. Skolen og golfbanen ligger i en spennende region med svært gammel historie og et levende andalusisk kulturliv. Følg med på Ingrid Victorias reiserapporter her.

Ray Sandholm er en annen lærling av oss som reiste i januar. Han reiste til byen Alghero i Sardinia. Der skal han også lære seg språket, og jobbe med mye nytt og interessant, som han selv sier i reisebrevet hans her.

Vi i SOA er opptatt av internasjonalisering og dette året har SOA tre jenter utplassert i ulike Europeiske land.

Eriane Wennevold, lærling i bedriften Maskin og Utemiljø i Mysen, skal være en måned i Dublin.

Ingvild Ødegård Ottesen er lærling i bedriften Anleggsgartner Eiken & Sønn i Asker og skal være tre måneder i Besancon i Frankrike. Hun skal jobbe i bedriften ISS Landscaping, bedriften er godkjent lærebedrift og er en stor aktør innenfor faget. Oppholdet starter med 4 ukers språkkurs i fransk og deretter 9 ukers arbeidspraksis.

Mona Hobøl Bjørnerud er lærling i bedriften Anleggsgartner Reidar Kristiansen i Oslo. Hun skal være utplassert i bedriften ELC, Environmental Landscapes Consortium på Malta. Nærmere informasjon om bedriften: se www.elcmalta.com

Er du lærling i SOA, motivert og har lyst på utfordringer har du en unik mulighet til å øke dine kunnskaper om andre lands arbeidsmetoder, bedre din kulturelle forståelse og utvikle dine språklige ferdigheter. I tillegg møter du mange spennende, nye mennesker! Send oss en søknad hvis du ønsker å være en av de som utplasseres i et Europeisk land neste år!

Ny fagkonsulent i SOA

Jorunn Fjeldheim er ansatt som vikar i SOA, foreløpig frem til august 2013. Hun skal ha ansvar for undervisning og oppfølging av våre lærlinger ute i medlemsbedriftene.
Jorunn er utdannet anleggsgartner og senere anleggsgartnertekniker fra Jensvoll.
Hun har mange års erfaring fra anleggsgartnerbransjen, både som selvstendig næringsdrivende og som ansatt i privat og kommunal virksomhet.
De siste årene er det drift og vedlikehold av diverse grøntanlegg i Drammen kommune Jorunn har jobbet mest med, bl.a. har hun vært med å etablert staudeparken i Drammen elvepark.
Jorunn var også medlem av prøvenemda i anleggsgartnerfag i Buskerud i 19 år.

Vi har flyttet!
Vi tilbyr store, lyse kurslokaler, egen kantine med salg av varme og kalde lunsjretter, og ikke minst, gratis P-plasser til alle våre kursdeltagere.

Den nye adressen er
Kobbervikdalen 69, 3036 Drammen

Klikk her for kart                Klikk her for bussrute fra Drammen (rute 96)

Kontakt oss
f logo50Besøk oss på Facebook!
www.facebook.com/soasenter
ASAK miljøstein
park & anlegg
NAML
Klikk her for FAGUS!
Klikk her for vea!
SOA er godkjent i disse fylker:
Aust-Agder Agder
Hedemark Innlandet
TrndelagSkjold Trøndelag
Vestfold Vestfold og Telemark
Østfold Viken
Oslo Kommune Utdanningsetaten
Oslo kommune

Nye, nyttige linker :
www.hage.no
www.bygg.no
Velg Naturbruk
På veilederforum.no finner du alt fra lover og forskrifter til nyttige tips om veiledningssamtalen.
www.veilederforum.no
Litteratur til
autorisasjonskurs
i plantevern

Ikke SOA Medlem?