Arkiv 2011

 

Arkiv 2011
Torsdag 31.03 og fredag 01.04 2011 arrangerte SOA samling for alle prøvenemdene i Norge. I alt 10 fylker var representert og tema for samlingen var bl.a. håndtering av avvik i en prøvesituasjon, vurderingskriterier og læreplananalyse. Disse samlingene er nødvendig og nyttige for at vi skal kunne få et tilnærmet likt innhold og omfang på fagprøvene, det ble mange interessante og nyttige diskusjoner blant de engasjerte prøvenemdene.
Neste samling finner sted i Trondheim i mars / april 2012.
Klikk på bildene for forstørrelse  Klikk på bildene for forstørrelse  Klikk på bildene for forstørrelse  Klikk på bildene for forstørrelse  Klikk på bildene for forstørrelse  Klikk på bildene for forstørrelse
Klikk på bildene for forstørrelse

”Håvard Borgevad ble kåret til ”Årets lærling” i Buskerud!

SOA gratulerer Håvard Borgevad med tittelen ”Årets lærling i Buskerud”. Håvard gikk opp til fagprøve sommeren 2009 og fikk karakteren ”Meget godt bestått”.
Håvard er en god representant for faget og dette var virkelig en velfortjent tittel til den nyutdannet fagarbeideren.
En stor gratulasjon til vår lærebedrift Hyggen & Fjære AS også, som har gitt Håvard meget god opplæring og lagt til rette for et godt læringsmiljø.

Tirsdag 09. februar ble prisen Årets Lærling i Buskerud delt ut i Drammen Teater og en stolt Håvard Borgevad mottok prisen på kr. 20.000,-

Fra hjemmesiden til Buskerud fylkeskommune

Fra www.utdanningsnytt.no

Håvard Borgevad
Vi takker våre støttespillere i forbindelse med WorldSkills Competition:
Hyggen & Fjære AS
Aakerholt Steen & Lund AS
Steen & Lund AS
NAML - norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører


Klikk på bilde for forstørrelse

SOA har hver vår i de siste årene invitert prøvenemndene i de fylkene vi er godkjent i til en fellessamling. I forbindelse med fagdagene ”Grønn stein 2009” og konkurransen ”Åpen Nordisk Mesterskap” på Gjennestad Gartnerskole i Stokke, arrangerte vi en samling for prøvenemndene i hele landet 23. og 24. april.

Temaet var blant annet nye læreplaner og bruk av kjennetegn/kriterier på måloppnåelse i vurderingsarbeidet. Samlingen la i stor grad lagt opp til erfaringsutveksling og den enkelte prøvenemnds praksis når det gjelder organisering, gjennomføring og vurdering av fagprøvene.

Som et resultat av samlingen blir det etablert et diskusjonsforum for prøvenemnder på våre hjemmesider.

Hvert år har SOA utplassert en til to kontorlærlinger fra bedriften BASF i Tyskland. Denne høsten har Jacqueline jobbet hos oss en måned og Stephan, også lærling i kontorfag, jobbet på Sande videregående skole. Les deres rapport fra oppholdet i Norge her. Tønsberg

Grønn Stein 10 ble et vellykket arrangement med mye flott ungdom. For de som ikke vet hva arrangementet er, så ta gjerne en titt på linkene under. De vil gi dere et innblikk i hva Grønn Stein er for type arrangement.

http://gjennestad.no/bildervideo.html
http://gjennestad.no/bildervideo/video.html

NYHET! SOA tilbyr sine lærlinger 10 ukers teoriundervisning høsten 2009 / vinteren 2010.
Denne høsten og vinteren får våre lærlinger tilbud om 10 ukers ”Lærlingskole”. Undervisningen er teoretisk med noen praktiske øvelser, det blir en del repetisjon fra Vg2, men kurset må også betraktes som en fordypning til allerede kjente temaer. John Sikkeland er hovedinstruktør på kurset, men undervisningen baseres også på gjesteforelesere og befaringer.
Detaljer om kurset og fagplanen finner du her
Samling for brevskolekandidater
Program og påmelding finner du her....
Kontakt oss
f logo50Besøk oss på Facebook!
www.facebook.com/soasenter
ASAK miljøstein
park & anlegg
NAML
Klikk her for FAGUS!
Klikk her for vea!
SOA er godkjent i disse fylker:
Aust-Agder Agder
Hedemark Innlandet
TrndelagSkjold Trøndelag
Vestfold Vestfold og Telemark
Østfold Viken
Oslo Kommune Utdanningsetaten
Oslo kommune

Nye, nyttige linker :
www.hage.no
www.bygg.no
Velg Naturbruk
På veilederforum.no finner du alt fra lover og forskrifter til nyttige tips om veiledningssamtalen.
www.veilederforum.no
Litteratur til
autorisasjonskurs
i plantevern

Ikke SOA Medlem?