Martin Johansen, lærling hos Tronslien AS og Nils Karjetta, ansatt hos Skoppum Grunnarbeid AS deltok i slutten av august i Yrkes-VM / WorldSkills 2019 i Kazan i Russland.

Martin var debutant i konkurransen, og det å ha med seg Nils på laget var en fantastisk ressurs! Sist høst vant Nils, sammen med sin daværende makker Kjetil Schwoch (også SOA-lærling) gull i EuroSkills (Yrkes-EM) for anleggsgartnerfaget i Budapest. Det ble ingen pallplass denne gang, men gutta var bare 5 små poeng unna å oppnå karakteren "Medallion for Excellence"

Patryk Chesy fra SOA / Skaaret Landskap AS deltok for 4. gang som trener og dommer under mesterskapet. Sammen med sin kollega Henning Meyer som tiltrådte som fagkonsulent i SOA i april i år, fikk han oppleve «sirkuset» i Kazan i Russland på nært hold.
I fint selskap med selveste Russlands president, Vladimir Putin, var de vitne til en storslagen åpnings- og avslutningsseremoni.

- Det er en glede og nok en engang hatt hovedansvaret for uttak, veiledning og trening av anleggsgartnerne som representerte Norge under WorldSkills 2019,
sier daglig leder i SOA, Lise Lotte Midthus. – Vi må også sende en stor takk til Tronslien AS der Martin Johansen er lærling, og Skoppum Grunnarbeid AS der Nils Karjetta er ansatt.
Firmaene har vist en velvilje og latt gutta sette av god tid til trening og samlinger, på tross av mange oppdrag i en hektisk hverdag!


Kazan
Fra avslutningsseremonien.
FOTO: WorldSkills-Norway

Kazan
Ferdig anlegg!
FOTO: WorldSkills-Norway

Kazan
Selfie av Patryk Chesy og SOAs fagkonsulent, Henning Meyer.
Nils Karjetta og Martin Johansen jobber i bakgrunnen.

Kazan
En av mange treninger i hallen i forkant av mesterskapet.

Kazan
FOTO: WorldSkills Norway
Kontakt oss
f logo50Besøk oss på Facebook!
www.facebook.com/soasenter
ASAK miljøstein
park & anlegg
NAML
Klikk her for FAGUS!
Klikk her for vea!
SOA er godkjent i disse fylker:
Aust-Agder Agder
Hedemark Innlandet
TrndelagSkjold Trøndelag
Vestfold Vestfold og Telemark
Østfold Viken
Oslo Kommune Utdanningsetaten
Oslo kommune

Nye, nyttige linker :
www.hage.no
www.bygg.no
Velg Naturbruk
På veilederforum.no finner du alt fra lover og forskrifter til nyttige tips om veiledningssamtalen.
www.veilederforum.no
Litteratur til
autorisasjonskurs
i plantevern

Ikke SOA Medlem?