WorldSkills 2007

 

WorldSkills 2007
Norge deltok i 22 fag i årets Yrkes-VM. Det ble gull til blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson (22) og bronse til telekommunikasjonsmontør Pål Nergaard (21) under Yrkes-VM i Shizuoka i Japan.
I tillegg til disse to kunne fem deltakere motta medalje for utmerket utført arbeid. Fornøyde gutter! Poengberegningssystemet tar hensyn til at det enkelte år kan være ekstremt tett i toppen i enkelte fag, og gir dermed fortjent påskjønnelse til deltakere som et annet år like gjerne kunne oppnådd edelmedalje.

Helge, Linda og PetterPetter og Helge gjorde en kjempeinnsats i Japan og havnet til slutt på en 12. plass. Det er første året et lag i anleggsgartnerfaget deltar og guttene gjorde en hederlig innsats.
Se bilder og les Linda sin raport fra Japan.

Hensikten med yrkeskonkurranser er å fremme motivasjon og kvalitet i yrkesutdanningen, samt øke rekrutteringen til yrkesfag. Ved å delta i internasjonale konkurranser får vi viktig tilbakemelding på vår utdanning. Dessuten får vi nye, internasjonale kontakter.
Klikk her for John sin rapport!


Norge fikk gull og bronse i Yrkes-VM i Japan.
Se pressemelding for detaljer.

Se bilder i fra Japan her!

Vi takker disse for støtte
til WorldSkills landslaget.

é Klikk her é
WorldSkills Norway
WorldSkills Skizuoka
WSI logo
ASAK Miljøstein
Besøk vår hovedsponsor i WorldSkills Competition !

Det er nå lagt ut bilder fra den fjerde og siste konkurransedagen i Yrkes-VM (WorldSkills) i Japan i presserommet på www.worldskills.no Juryene trer nå i arbeid, og premieutdelingen foretas onsdag.

Yrkes-VM har i løpet av fire dager framvist det ypperste av det unge yrkesutøvere (under 23 år) kan prestere i konkurranse med hverandre. I vedlagte pressemelding er styreleder i WorldSkills Norway, NHO-direktør Kjell Grue intervjuet om konkurranser som middel til styrking av yrkesfagene i Norge.

Det norske Yrkeslandslaget består av 25 ungdommer, som har deltatt i 22 fag. Se www.worldskills.no for ytterligere bakgrunnsinformasjon og tidligere pressemeldinger.


Den japanske kronprins Naruhito besøkte i dag Yrkes-VM i Shizuoka på konkurransens andre dag. Han besøkte hallene hvor det var norske deltakere i bilfagene, automatiker-, telekommunikasjon- og CNC-fagene. Klikk her for hele pressemeldingen.


WorldSkills Competition 2007/Yrkes-VM er nå i gang i Shizuoka, Japan.
Åpningen ble toppet med den japanske kronprinsens nærvær, og vi er nå ferdig med første konkurransedag. Klikk her for en pressemelding.

Bilder fra første konkurransedag er nå under opplasting til presserommet på www.worldskills.no


Yrkeslandslaget
Klikk på bildet for forstørrelse.
Yrkeslandlaget 2007
Andre lenker til artikler om landslaget:
Vi ønsker å takke disse for støtte til WorldSkills landslaget.
Klikk her for sponsorene
Bli støttespiller til landslaget!
Klikk her for informasjon.
Norway
No ska' vi færra te Japan!

Norske anleggsgartnere deltar i WorldSkills Competition! Shizuoka Prefecture Japan 15. til 18. november 2007

WorldSkills Competition er verdens største yrkeskonkurranse og Norge deltar med et eget yrkeslandslag på 25 deltagere. Arrangementet samler 860 ungdommer fra 50 land og det skal i år konkurreres i over 40 forskjellige yrkesfag. World Skills arrangeres hvert annet år og i november 2007 braker det løs i byen Shizuoka i Japan.

Landslaget i anleggsgartnerfag
Petter Bakurowitz og Helge Rustad fra Østfold utgjør det norske landslaget. Petter er lærling hos Jan Vaclav Novak og Helge er lærling i bedriften Anleggsgartner Trond W. Johnsrud. Begge bedriftene med adresse i indre Østfold. Petter og Helge gikk på VKI anleggsgartner / driftsoperatør idrettsanlegg på Kalnes videregående skole og var med på laget som vant NM i utforming og anlegging av hage våren 2006. I oktober 2006 deltok de på landskampen mellom Sverige og Norge under Yrkes NM og YoU 2006

Lagtrener
John Sikkeland blir med til Japan som lagtrener. Han har ansvar for fagrettede og kompetansehevende kurs for lærlinger og bedrifter. Han er utdannet anleggsgartner, anleggsgartnertekniker- og mester og har mange års erfaring, bl.a. fra egen virksomhet. I tillegg er han utdannet adjunkt og har jobbet som faglærer, både for elever ved anleggsgartner / driftsoperatør idrettsanlegg og for elever ved anleggsgartnertekniker linjen. John har holdt en rekke fagrettede kurs og praksiskandidatkurs. Han har også utarbeidet faglitteratur som brukes på de fleste videregående skoler som tilbyr Vg2 anleggsgartner / driftsoperatør idrettsanlegg.

Landslagsekspert
Linda Algrov, fagkonsulent i SOA med ansvar for oppfølging av lærlinger ute i bedrift, blir med til Japan som vår landslagsekspert. Hun er utdannet anleggsgartner og er i tillegg anleggsgartnermester. Linda har erfaring fra privat virksomhet og har jobbet mye med den ”grønne” delen av faget. Hun holder også fagrettede kurs for SOA sine lærlinger og medlemsbedrifter.

For nærmere informasjon om yrkeslandslaget og WorldSkills se :

www.worldskills.no
www.worldskills.org

Kontakt oss
f logo50Besøk oss på Facebook!
www.facebook.com/soasenter
ASAK miljøstein
park & anlegg
NAML
Klikk her for FAGUS!
Klikk her for vea!
SOA er godkjent i disse fylker:
Aust-Agder Agder
Hedemark Innlandet
TrndelagSkjold Trøndelag
Vestfold Vestfold og Telemark
Østfold Viken
Oslo Kommune Utdanningsetaten
Oslo kommune

Nye, nyttige linker :
www.hage.no
www.bygg.no
Velg Naturbruk
På veilederforum.no finner du alt fra lover og forskrifter til nyttige tips om veiledningssamtalen.
www.veilederforum.no
Litteratur til
autorisasjonskurs
i plantevern

Ikke SOA Medlem?