(Klikk på bildene for forstørrelse)

13 mai ringte Ragna meg fra SOA. Hun fortalte meg at jeg var en av to lærlinger som var utvalgt til å være med på Chelsea Flower show, som også blir kalt Great spring show. Helt siden 1912 har det vært det mest kjente blomster showet i United Kingdom og kanskje i hele verden.
Satt på flyet med sommerfugler i magen og spent på hva jeg kom til å oppleve. Da vi kom til London sjekka vi inn der vi skulle bo, og middagen spiste vi på nærmeste brune pub. Da vi kom til messa torsdag morgen ble vi møtt av soldater som stod utenfor. Der kjøpte jeg meg en informasjonsbok om flowershow 2015, og allerede da visste jeg at dette var noe store greier.
Da jeg kom inn porten ble jeg overveldet av farger, duft og inspirasjon. Det var boder med forskjellige utstillinger av blomster, oppsatser, store – og små hager, hagekonkurranser, skulpturer, fontener og hagemøbler av diverse slag. Det som kanskje ga meg størst inntrykk var når jeg kom inn i blomster hallen. Der var det blomster i alle mulige farger og fasonger så langt øye kunne se, og blir man ikke glad av dette, så vet ikke jeg. Da tiden var inne for å tømme tanken etter mye gåing og titting, kom jeg inn på noe jeg velger å kalle Kongens Utedo. Da jeg var ferdig med å vaske hendene i en flott fontene med lavendelsåpe var jeg klar for mer titting. Jeg gikk forbi en hage som jeg syns var helt fantastisk, der de hadde satt fokus på ting jeg syns er interessant, for eksempel hvordan de skulle få økt bestanden av insekter. Var også gøy å se at de hadde jobbet litt annerledes med materialene og fått inn masse kule detaljer.
Denne turen har gitt meg veldig mye. Jeg har fått sett masse nye løsninger på hager, som er relevant for mitt yrke. Har personlig blitt hekta på Bonsai trær og har allerede sådd mitt første tre. Å beskrive det jeg har sett og fått oppleve på denne messa, er nesten umulig, det beste jeg kan gjøre er å legge ved noen bilder, og håper på at fler tar seg turen til neste år. Trenger du inspirasjon er dette helt klart noe for deg.

Hilsen Tilde