«Hei! 
Alt er bra her i Firenze. Fra midten av januar og en måned fram skal jeg lære mere av det italienske språket, for så å jobbe hos «Rocchi Roberto & Co». 
Akkurat nå går jeg i en språkskoleklasse sammen med to andre jenter fra Norge, en fra England og 7 fra Asia. Det er en utfordring å lære seg et nytt språk, spesielt når man ikke kan snakke annet enn Italiensk, men synes det har gått fint så langt. Nå kan jeg kommunisere med enkle setninger på italiensk. Her i Italia kan helt fremmede komme bort å starte en samtale med deg. Veldig uvant, og første uken var det litt skummelt og rart, men nå er det kjempetrivelig!
Første uken var vi hjemme hos ei italiensk dame der vi lære oss å lage antipasta (forrett), lasagne og tiramisu på italiensk vis, mens vi fikk smake litt forskjellige typer italiensk vin. 
Etter skoledagen er over har vi vært rundt og sett på bygninger, spist god italiensk mat. Helgene er blitt brukt til å oppsøke nye eventyr. Nylig besøkte vi Roma. Det var slitsomt, men en helt fantastisk tur! Imponerende hvordan gater og veier er utformet, samt mange vakre utsmykket hus og bygninger.
Jeg bor i et koselig lite hus bare 2 minutter fra språkskolen og sentrum. Vi har en søt liten hage med mange blomster jeg aldri har sett, eller hørt om. Nesten alle husene utenfor sentrum har palmer på plena. Det er litt rart, for det er ikke så mye grønt som jeg er vant til, spesielt siden jeg selv har en stor hage med forskjellige trær, busker og en egen skog på gården i Trondheim.
Det er mye varmere her enn i Norge, men likevel må jeg ha på meg vinterkåpe og skjerf når jeg er
ute. Vi har hatt mye sol og noen regndager. På de fineste dagene har vi hatt 16 grader, og da sitter vi ute i og spiser is bare genseren, mens de fra Italia fremdeles går rundt i sine vinterjakker😊
Jeg skal jobbe for «Rocchi Roberto & Co» etter språkskolen. Dette er et firma som har vunnet nasjonale konkurranser for sin hagedesign! Jeg skal jobbe i hagen/parken, Villa la petraia. Neste uke skal jeg dit for å hilse på mine kollegaer, få en omvisning i hagen og finne ut hvordan jeg kommer meg frem og tilbake. Jeg har fått høre at de første ukene går til å sette frem alle plantene som har stått på vinterlagring. Deretter blir det vedlikehold av parkanlegget og skogen rundt. Arbeidsdagene blir fra kl. 9-17. Gleder meg masse til å begynne å jobbe igjen. 
Jeg har opprettet en Snapchat-konto. Frem til nå har den handlet om språkkurset, og hva vi ser rundt i Firenze, men etter hvert blir det mye hagebilder når jeg skal begynne å jobbe. 
Denne kan alle som ønsker følge med på: emilie-italia
Det er rart å være borte fra Norge så lenge, men jeg er sikker på det dette kan gjøre meg mer selvstendig og ansvarsbevisst, noe jeg allerede kjenner jeg begynner å bli!»


Mvh. Emilie Reitan, 2’års anleggsgartnerlærling hos 3kløver AS

Mange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hagerMange vakre hager