Reisebrev fra Kristine Ødegaard, lærling ved UiO, NHM, Botanisk hage (på Tøyen i Oslo) som har vært utplassert via Erasmus+ i Dublin:

En fantastisk opplevelse fra dag 1. Alle lærlingene reiste sammen fra Norge, ble møtt på flyplassen i Dublin og kjørt til hver sin vertsfamilie. Vi bodde alle i samme boligområde. Dagen etter vi kom til Dublin fikk vi god informasjon og hjelp til hvordan vi skulle finne fram til jobb og hvordan vi lett kunne ta oss frem rundt i Dublin med kollektivtransport.
Jeg ble veldig godt mottatt både av vertsfamilien og på jobb, og har gjennom disse menneskene hatt en fantastisk tid her i Dublin, et minne for livet.

Vegetasjonen her var en annen enn hjemme, og det ble mye nytt å se og lære. Blant annet var det mye helårsgrønne busker og hekker. Irene er mest opptatt av prydverdien i sine hager, og med helårsgrønn beplantning var det også pryd gjennom vinterhalvåret. Palmer, flax fra New Zealand og prydgress gav også et fantastisk og litt sydlig preg i enkelte hager. Vi jobbet mye i rike folks hager, blant annet i nabolaget til Enja og Bono i U2, så disse hagene hadde også vakre kostbare planter samt et designerpreg som var veldig flott. Andre steder vi jobbet var for hagene til store hoteller, samt noen små parker/gjennomfartsområder. Vi kjørte fra arbeidssted til arbeidssted med bil der vi hadde alt utstyret med oss som vi trengte for dagen.
Kollegene mine var veldig inkluderende og jeg følte en genuin interesse om å ville bli godt kjent med meg. Jeg ble satt veldig godt pris på, noe som gjorde at jeg raskt følte meg avslappet. Irene har også en herlig sans for humor, og jeg har aldri ledd så mye på jobb før.
Selv om våren var på vei nå i mars, med påskeliljer, snøklokker, helleborus og andre tidligblomstrende sommerblomster, var vekstsesongen ikke skikkelig i gang enda, og arbeidsoppgavene var derfor noe ensformig på denne årstiden. Jeg var med på vedlikehold av hagene, og arbeidet besto mest i luking, fjerning av visne blomsterstander, gjødsling, fjerne mose fra tråkkheller, plenreperasjoner, beskjæring av hekker og busker, klipping av roser, samt holde hagene fri for søppel og løv.

Vertsfamilien min var virkelig enestående. De gjorde alt for vi skulle trives og ha det bra. (Vi var to norske lærlinger som bodde hos samme familie). Ved å bo hos en irsk familie fikk jeg en unik sjanse til virkelig å oppleve irsk kultur, samt at vi fikk servert irsk tradisjonell mat hver dag. Gjennom familien hadde jeg også mye trygghet og selskap under oppholdet.

På fritiden fartet jeg mye rundt, enten på egen hånd eller sammen med de andre lærlingene fra Norge. Jeg ville se så mye som mulig av Irland og irsk kultur. Jeg besøkte også små landsbyer i utkanten av Dublin, og var med på en busstur med guide til de vakre klippene på vestkysten (Cliffs of Moher). Jeg var også heldig å få med meg St. Patrics Day og den flotte paraden.

Hilsen fra Kristine

(Klikk på bildene for forstørrelse)
Cloudtree
Cloudtree: Dette treet er et "Cloudtree" (bonsai) og
koster 20 000 kr
Dicksonia_antarctica
Eksotisk innslag i beplantningsfelt: Dicksonia_antarctica
Ornamental Peartrees
Ornamental Peartrees: pæretrær som prydverdi, samt brukt for å skjærme mot innsyn
Cliffs of Moher
Busstur til vestkysten: Cliffs of Moher
St. Patrics Festival Parade
St. Patrics Festival Parade